Harsen

Harsen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Een haar wordt met hars verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren weer aangroeien, maar dit aangroeien gebeurt wel met een zachte (haar) punt zodat je – in tegenstelling tot scheren – na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Hoe lang blijven geharste haren weg?

Haren blijven zo’n 3-8 weken weg na het harsen. In de zomer groeien haren iets sneller dan in de winter.
Dat wil niet zeggen dat je pas na 3-8 weken de eerste haren weer ziet. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel aan het groeien, maar nog te kort en nog niet te zien. Wanneer je na een week weer enige haren ziet, zijn dat niet de haren die je geharst hebt, maar de haren die je vorige week nog niet zag, maar nu gaan groeien.

Wordt haargroei minder door het harsen?

Hoewel het harsen op zich geen invloed heeft op de groei van bestaand haar, is het uit de praktijk een bekend verschijnsel, dat sommige haren – als ze maar vaak en regelmatig uit worden getrokken – het toch lijken “op te geven”. Het gebruik van haargroeiremmers geeft nog wat extra.

Neemt haargroei door het harsen niet toe?

Slechts door medicijnen en hormonale veranderingen zal haargroei kunnen toenemen, niet door het harsen.

Doet harsen pijn?

Iedereen ervaart pijn op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het harsen niets voelen en andere weer wel.

Harsen