Voeten

Geef jij je voeten de verzorging die ze verdienen? Voeten zijn heel belangrijk, maar ze worden bijna niet verzorgd. Aandacht en geld besteden aan hand- en gezichtsverzorging vinden we heel normaal, maar voeten worden door velen overgeslagen ondanks dat ze elke dag toch behoorlijk belast worden. Dat is jammer, want met een goede voetverzorging voelen je voeten niet alleen lekkerder aan, ze zien er ook veel beter uit.

Voorkomen is beter

Een regelmatige verzorging van je voeten kunnen eventuele klachten voorkomen. Ook een goede hygiëne is daarbij van belang.

Bekende problemen aan de voeten zijn eelt, blaren, kloofjes en zweetvoeten. Een aantal veel voorkomende voetklachten behandelen we hier:

Kloofjes

De huid van je voeten bevat van nature weinig talgkliertjes. De huid droogt daarom snel uit. Door het gebruik van een BB Voetbalsem houd je je voeten zacht en soepel en krijgen kloofjes minder kans.

Zijn de kloofjes al ontstaan? Gebruik dan ook de herstellende BB Voetbalsem die ervoor zorgt dat de kloofjes minder pijnlijk worden en de kloofjes uiteindelijk doet verdwijnen.

Zweetvoeten

Hoe komt het dat voeten hier zo vatbaar voor zijn? De meeste van de ongeveer twee miljoen zweetkliertjes concentreren zich op het voorhoofd, handpalmen en voetzolen. Zweet gaat onaangenaam ruiken doordat het een reactie aangaat met stoffen op de huid. Door het opsluiten van je voeten door sokken en schoenen krijgt dit proces meer de kans zich te ontwikkelen.

Zweetvoeten behandel je niet alleen om de vervelende geur te verbannen, door constant vochtige voeten beschadigt je huid en krijgen huid- en nagelschimmels alle kans zich te nestelen in deze warme en vochtige omgeving.

Eelt

Eelt is een plaatselijke verdikking van de hoornlaag, de bovenste dode laag huidcellen van de opperhuid. Je kunt eelt herkennen aan de geelachtige kleur. Als je een dikke eeltlaag hebt, kan de kleur zelfs wat glazig zijn.

Eelt beschermt de huid tegen druk en wrijving. Op de bal van je voet en bij je tenen vind je bijvoorbeeld vaak ter bescherming een dun laagje eelt. Dit is dus volkomen normaal. Haal deze eeltlaag dan ook niet weg, anders kun je daar pijnlijke plekken krijgen.

Eelt kan bijvoorbeeld ontstaan door schoenen die net iets te ruim zijn. Het dragen van slippers en met name het wrijven van je hak langs de rand van je slipper vergroot ook de kans op eelt. Te kleine sokken kunnen tevens een oorzaak zijn.

Koude voeten

Veel mensen hebben regelmatig last van koude voeten, ook in de zomer. Over het algemeen ligt de oorzaak bij een slechte doorbloeding van de voeten, maar ook het dragen van verkeerd schoeisel of sokken kan ertoe aanleiding geven. Beweging en massage stimuleert de bloedsomloop van de voeten.

Zwemmerseczeem

Bijna iedereen heeft er wel mee te maken: zwemmers¬eczeem. Al heb je jezelf voorgenomen om in openbare ruimten je voeten goed af te drogen, zwemmerseczeem ligt altijd op de loer. Je kunt het oplopen in vochtige, warme ruimtes, zoals douches in sportscholen en zwembaden.

Voetschimmel of zwemmerseczeem is een schimmelinfectie aan de voet (meestal tussen de tenen). De symptomen van zwemmerseczeem zijn roodheid, schilfertjes, jeuk, kloofjes en blaartjes met vocht. Bij zweetvoeten en het dragen van slecht ventilerende sokken en schoenen heb je meer kans op zwemmerseczeem.

Verwennen en verzorgen

Om deze voetklachten te voorkomen is het dus belangrijk dat je je voeten goed verwent en verzorgt.

Laat je voeten tot rust komen en neem een voetbad met BB Dode Zee Voetbadzout  Vermoeide, pijnlijke en overbelaste voeten kunnen heerlijk tot rust komen! Tien minuten is lang genoeg.

Zet je voeten vervolgens op een handdoek en droog ze goed af, ook tussen de tenen. Heb je last van een gescheurde huid tussen je tenen? Gebruik dan een handdoek die niet te dik en te ruw is. Je kunt dan makkelijker tussen je tenen komen om het daar te drogen.

Smeer je voeten vervolgens in met de BB Voetbalsem. Vergeet ook je teennagels niet te verzorgen. Het is beter om hiervoor een vijl te gebruiken dan een nagelknipper, omdat de kans op een gespleten nagel dan kleiner is. Vijl de nagels in ieder geval recht af, zodat ze geen kans hebben om in te groeien. Voor soepele nagels en nagelriemen kan een nagelweker je helpen.

Kies je voor gelakte nagels, breng dan eerst kleurloze lak aan alvorens de tweede gekleurde laag aan te brengen. Dit voorkomt dat je nagels geel worden van de kleurstoffen die in gekleurde lak zitten. Wanneer de lak goed droog is, verwen je je voeten als laatste met een heerlijke massage. Je voeten zijn weer helemaal bijgewerkt en klaar voor de buitenlucht.

Wanneer je dit ritueel regelmatig herhaalt, kun jij op ieder moment van het jaar met de voeten bloot. Maak dus gauw een afspraak een Spa Pedicure behandeling

Behandelingen

Spa Foot Treatment 
30- 45 min. € 25,00

Spa Pedicure Treatment
45- 60 min. € 45,00

Behandeling afspraak maken 
Telefonisch 06-28975349 
Mail verzorgingssalonjomi@hetnet.nl

  

  

  

  

@2018 Schoonheidssalon Jomi

Powered by TEB web service